December is de periode om te laten zien wat je in huis hebt. Dit kan door je producten op bijzondere wijze te presenteren of een evenement te organiseren om klanten naar je winkel te trekken. Informeer de klant over wat je gaat doen en laat je in dit magazine inspireren door de voorbeelden van je collega’s.
Het wordt steeds populairder om ook met sinterklaas flink uit te pakken aan de dinertafel. Als slager kun jij het feest natuurlijk extra lekker maken! Heb je creatieve ideeën voor het heerlijke avondje? Deel ze vooral met je klanten in de slagerij of online!
Het kerstdiner is het traditionele diner waar families en vrienden samenkomen. Veel mensen kiezen voor een diner met meerdere gangen of gaan lekker gourmetten. Vaak staan er dan vleesproducten op het menu.
Niet iedereen viert sinterklaas of kerst. In plaats van een van deze feesten kun je daarom ook kiezen voor een neutraal winterthema. Hierdoor spreek je een grotere groep klanten aan en kun je winterversieringen zoals nepsneeuw of sneeuwpoppen ook na de feestdagen nog in de winkel laten staan.
Bij het kiezen van een thema voor de feestdagen kun je je klanten raadplegen. Zo kun je een enquête houden in de winkel om erachter te komen welk feest of thema hun voorkeur heeft. Kijk ook eens naar wat collega-slagers en andere winkels in de omgeving doen. Kun jij je hier op een interessante manier van onderscheiden? Kies in ieder geval voor een feest of thema dat past bij jouw slagerij.
Kerst is niet het enige feest dat in december wordt gevierd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om ook met sinterklaas uit te pakken. Als slager kun je hier eenvoudig op inspelen. Maar voor welk(e) thema(’s) kies je en waarom?
Een feestsfeer creëren doe je op verschillende manieren. Een aantal voorbeelden van collega’s:
Laat je zien op Facebook...
… of op Instagram!
Kies je voor sinterklaas, kerst of…
… ga je voor een winterthema?
Presenteer het thema in je toonbank!
Ook buiten kun je je klanten al in de feeststemming brengen.
Sinterklaas kan een leuk thema zijn als je bijvoorbeeld veel klanten met jonge kinderen hebt of als ideeën hebt voor lekkere sinterklaasgerechten met vlees.
Kerst is voor veel huishoudens nog steeds het grote diner van het jaar. Met welke bijzondere gerechten kun jij je onderscheiden?
Een winterthema kan geschikt zijn als je klanten hebt van veel verschillende achtergronden.
Heb je een ander thema bedacht voor de maand december? Laat het ons weten met een reactie onderaan de pagina!
Keurslager Koelewijn laat een paar dagen voor kerst kerstgerechten zien in zijn winkel. Zo inspireert hij zijn klanten:
"We maken gerechten die in onze folder staan en presenteren deze op een bord."
"We sealen de gerechten heel strak en koelen het 's avonds goed. Je kunt de gerechten op deze manier vier dagen goedhouden voor de presentatie."
"Op kaartjes geven we aan wat voor gerecht het is en geven we tips hoe klanten het thuis zelf kunnen maken."
"In het weekend staat er altijd iemand voor de toonbank om mensen te adviseren. Als ze willen bestellen, dan doen we dit samen aan de statafel."
"Het is een hoop werk, maar je haalt het er wel uit. Je brengt mensen op ideeën en daardoor bestellen ze sneller bij je."
Scharrelslagerij Diekerhof
Leuk zo’n speciaal feestassortiment, maar hoe weet de klant wat voor mooie producten je verkoopt en welke diensten je levert? Een paar tips:
Deel een foto of video van je voorbereidingen op sociale media. Probeer je iets uit? Deel het!
Zet op tijd je speciale producten en bestellijsten op je website.
Deel flyers uit en hang posters op in je winkel.
Adverteer in de plaatselijke krant. Benadruk wat jouw zaak bijzonder maakt met de feestdagen.
Organiseer (eventueel samen met andere versspecialisten) een proeverij voor klanten.
Slagerij De Goeij
Inspiratie nodig voor acties met de feestdagen? Bekijk deze voorbeelden van collega's eens:
Keurslagerij & worstenmakerij Spijkerman ontving gasten met een feesttent in kerstsferen.
Ambachtelijke slager Van der Zee biedt eindejaarsgeschenken aan: veelzijdig en lekker!
Uw Slager 't Pleintje organiseert een stamppot drive-in.
Keurslager van Horst biedt schoencadeaus met droge worst en herfstbok aan.
Slagerij Groot
Maaltijdpakketten worden dankzij diensten als HelloFresh steeds populairder. Zulke pakketten zijn voor veel mensen een aantrekkelijke optie voor de feestdagen, want ze zijn eenvoudig en lekker. Als slager kun je daar je voordeel mee doen. Het geeft je extra omzet en naamsbekendheid. Hier zie je enkele voorbeelden van collega-slagers:
Keurslagerij de Kwant Bestelt kant-en-klare pakketten bij een leverancier. De dozen kunnen worden gepersonaliseerd.
Keurslagerij & worstmakerij Spijkerman biedt een pakket aan met bier, droge worst en een mooie snijplank met mes.
Slagerij van den Tillart deelde dit bericht online. Leuke cadeautjes voor de feestdagen: een vleeswarenpakket, een schaal of een cadeaubon.
Chateaubriand verkoopt ieder jaar verschillende kerstpakketten in verschillende prijsklassen. Van eenvoudige pakketten tot…
… luxe pakketten.
Slagerij Bouma uit Steenwijkerwold heeft in het pakket verschillende soorten worst zitten en eigen gemaakte soep, salade en saucijzenstaaf.
Franz Gerritschen verkoopt kerstpakketten met onder andere bier, wijn, worsten, biefstuk en varkensfiletrollade.
De feestdagen beginnen met het creëren van sfeer in de winkel en het assortiment. Zorg dat je weet welke producten je verkoopt, zodat je je klanten goed kunt adviseren.
Je kunt verschillende evenementen organiseren om je slagerij en producten extra te presenteren. Denk aan een workshop of een proeverij in de winkel of een restaurant. Dit vergroot je naamsbekendheid en omzet. Ook met maaltijdpakketten kun je zorgen voor extra naamsbekendheid en omzet.