Elke slager streeft er naar om zo efficiënt mogelijk te werken waarbij de kwaliteit wel behouden blijft. Dat je daarvoor niet altijd ingrijpende veranderingen hoeft door te voeren, laat dit artikel zien: soep uitschenken met een gieter!
Van Dalen vlees
Ik ben een actieve twitteraar en vorig jaar plaatste ik twee tweets dat we met drie man in 25 minuten 400 liter soep hadden afgeschonken met gieters.
Slagers reageerden daar enthousiast op. Ze vonden het een slim idee om soep af te gieten met een gieter. Dat snap ik, want het bespaart tijd en dus geld en daar houden we van! Het is veel makkelijker dan een soeplepel of een maatbeker.
Een gieter kost bijna niets en er gaat veel meer in, dus je kunt zo door-schenken.
Tips voor slagers die dit ook willen gaan doen? Let even op of de gieter tegen hitte kan, want soep is natuurlijk zo’n 90 graden. Er mogen geen giftige stoffen in de soep terecht komen. Wij hebben dit nagevraagd bij de fabrikant van de gieter. En ik snijd de voorkant van de tuit af want dan heb je een bredere tuit zodat de erwtensoep er makkelijk uit komt.
Ook een goed idee: een andere slager gebruikt dit nu niet alleen voor soep maar ook voor zijn zure zult.
Van Dalen vlees
Heb jij tips voor andere slagers hoe zij efficiënter kunnen werken? Deel dit door een reactie te plaatsen in dit magazine.
Heb jij tips voor andere slagers hoe zij efficiënter kunnen werken? Deel dit door een reactie te plaatsen in dit magazine.
Heb jij tips voor andere slagers hoe zij efficiënter kunnen werken? Deel dit door een reactie te plaatsen in dit magazine.
Het is goed om af en toe even stil te staan bij de proccessen in je slagerij, en te kijken of het efficiënter kan. Inspiratie vind je overal om je heen.
Welke processen kunnen bij jullie efficiënter?
Welke tips heb jij voor andere slagers om efficiënter te werken?
Welke tips deel jij met slagers via social media?
08:38
15:25