E-mailadres
Wachtwoord

Heb je nog geen account?
REGISTREER JE NU!
E-mailadres
Dit adres is bij ons niet bekend
[forgotPassText]
terug
magazine
Lam
in dit magazine
  • de verdeling van het lam
  • de smaak van lamvlees
  • klanten adviseren

Van wild tot rund: in de slagerij bied je allerlei soorten vlees aan. Ook lamsvlees behoort tot de verkoopmogelijkheden. In dit magazine ontdek je onder andere wat lamsvlees zo bijzonder maakt, welke producten van het lam je kunt aanbieden en bereidingstips voor heerlijke maaltijden. Wist jij al dat de voeding van het lam van grote invloed is op de smaak van het vlees?

Lamsvlees van de buurman

Cor en Corine Verburg van Vleeschhouwerij Verburg

Het lam, hoe smaakt dat dan?

Lamsvlees heeft een heel eigen smaak. De smaak hangt af van de streek waar het lam opgroeit, het ras, de leeftijd en de voeding. Omdat lammeren worden ingezet om het land te begrazen, staan ze altijd op weidegrond. Belangrijke smaakkenmerken van lam zijn:

Malse structuur
Lichte, pittige smaak
Verhouding vlees vet en been
Stevig, lichtroze vlees met roomwit vet
De delen van het lam
Interview

Frank Schaafsma over lam

bekijk
Eet smakelijk! Bereidingstips voor je klanten
i
i
i
i
Interview

Frank Schaafsma over lam

bekijk
Lam: wat kun je daarmee?

Dat ziet er aantrekkelijk uit! Hier zie je vier verrassende lamsgerechten:

Lamstoofpotje (Irish stew)

Lamsrack van de barbecue

Lamsschenkels met bokbier

Lamsworstjes

Lamsbout

Om over na te denken...

Je moet kennis hebben over het lam voordat je er advies over kunt geven. Het lam kun je grofweg verdelen in zes delen: de schouders, de borst en de vang, de bouten, de nek en de hele rug. Ieder deel heeft zijn eigen kenmerken en vleesproducten, al zijn er ook producten die uit meerdere delen van het lam komen, zoals gehakt.

Als je weet waar het product vandaan komt, weet je waarom het bepaalde eigenschappen heeft. Met jouw kennis over verschillende producten kun je de klant een goed advies geven. De klant komt immers naar de slagerij voor jouw vakkennis!

1

Kennen jouw medewerkers de belangrijkste onderdelen van het lam?

2

Herkennen jouw medewerkers verschillende lamsvleesproducten?

3

Delen jouw medewerkers hun kennis over het lam met de klant?

4

Kunnen jouw medewerkers lekkere recepten met lamsvlees delen met de klant?

Swipe voor meer tips
like & reageren
Inloggen